Helduentzako tailerrak

Talleres adultos - Txaramelakoop (1)

Zerealak, gure larreetan eta gure plateretan. Pasta Tailerra.

Kontsumo arduratsuan barneratu, autohornitutako elikagai baten jatorria eta egiteko era deskubrituz. Larreetatik gure plateretara, pasta lortzeko eraldaketa prozesuaren erakusketa dinamikoa eta parte-hartzailea.

Talleres adultos - Txaramelakoop (2)

Joan errotara, irina lotuko zaizu. Zereal dastaketa.

Zerealek gure dietan duten presentzia nabarmenduko da. Irinaren jatorria eta ehotzeko moduak eragin handia dauka bere kalitatean eta gure osasunean. Jarraibide desberdinak ikasiko dituzue merkatuan aukera on bat egiteko.

Talleres adultos - Txaramelakoop (3)

Erosketa zerrenda murriztu zure balkoi jangarriari esker.

Etxeko espazio txikietan barazki eta sukalderako belar aromatikoak hazten ikasteko tailer praktikoa. Jakiak ekoizteko baliabide desberdinak jasoko dituzue, zuen erosteko ohiturak aldatuz.

Talleres adultos - Txaramelakoop (4)

Hemen ez dugu ezerez botatzen, probetxu osoa atera jakiei!

Gure sukaldeetan sortutako jakien soberakinaz baliatuz, errezeta original eta errazak. Jakiak prestatzen dugun bitartean erosketa arduratsuaren gakoaz hitz egingo dugu hondakin organikoak murrizteko.

Talleres adultos - Txaramelakoop (5)

Sasoiko eta bertako barazki bati biraka!

Gure ortuetan aurkitzen dugun barazki baten propietateaz baliatu ahal izateko, jaki bera ondo aztertzea beharrezkoa da. Hautatutako jaki osoa erabiliko dugu errezeta desberdinak prestatzeko.

escuela para adultos 6 - txaramelakoop

Gastrobiodibertsitatea; ondare nekazaritza eta gastronomikoa

Bertako barietateek ondarea osatzen dute, ez bakarrik gure kulturaren parte direlako, baizik eta nekazaritza ekologiko bat abiatzeko duten garrantziagatik ere. Haziak eta horiekin lotutako jakinduria partekatuko dugu, lekuan lekuko barietateak mantentzeko ezagutzak emanez.

Talleres adultos - Txaramelakoop (7)

Nola erraztu zail dirudiena, umeek osasuntsu eta gustura jateko errezetak

Umeentzako elikadura bertako eta sasoiko barazkietan oinarritu behar da. Otordu desberdinetan erabiltzeko baliabide errazak emango ditugu. Hortik abiatuta, kolore eta formei garrantzia emanez errezeta osasuntsu eta erakargarriak prestatuko ditugu.

escuela para adultos 8 - txaramelakoop

Ezina ekinaren ekinez egina. Ikasketak bukatu eta … orain zer? Gaztetatik ekintzailetasuna garatu dezagun!

Ikasketak amaitu arte gazteen pausuak bideratuta daude, sormena askotan alde batera utzita. Zure proiektua eraikitzea, zure bidea eta bizimodua aukeratzea posiblea dela helaraziko diegu gazteei. Gure esperientziaren bidez aurkitu ditugun oztopoak eta alternatibak geletara hurbilduko ditugu.

escuela para adultos 9 - txaramelakoop

Eskolako Agenda 21eko ikasturteko gaiaren inguruan hitzaldiak

Eskolako Agenda 21eko ikasturteko gaiaren inguruan hitzaldiak (kontsumo arduratsua, elikadura osasuntsua, aztarna ekologikoa, klima aldaketa, energia…)

10 propuesta

Bota zure tailer proposamena eta guk errealitate bihurtuko dugu

Bota zure tailer proposamena eta guk errealitate bihurtuko dugu

Pasta Formularioa

Please prove you are human by selecting the Star.

Heziketa Formularioa

Please prove you are human by selecting the Heart.